Joyce is met het hindoeïsme opgevoed. In 2014 komt ze voor het eerst in een kerk. “Ik ging door een moeilijke periode in mijn leven, onder andere door een scheiding. Tijdens mijn werk viel het mij op een dag op dat mijn collega zoveel rust uitstraalde. Ik vroeg haar: ‘Hoe komt dat?’ Ze zei: ‘Dat komt door Jezus.’ Ze nodigde me uit om een keer naar haar kerk te komen. Ik ben een paar keer gegaan, maar uiteindelijk ook weer weggebleven.”

Stroopwafels
“Tijdens de lockdown begin dit jaar zat ik achter mijn laptop, toen mijn oog viel op een advertentie in de lokale krant over Alpha Online. Het zou diezelfde avond nog starten. Ik dacht gelijk: ik schrijf me in. Het is eigenlijk niks voor mij om zomaar zoiets te doen, maar ik had behoefte om meer over God en de Bijbel te horen. Die middag heeft een van de leiders een werkboekje bij mij door de bus gedaan en een pakje stroopwafels gebracht.” 

“We begonnen die avond met 21 personen. Ik vond het doodeng om allemaal nieuwe mensen te zien. Ik hield mijn mond vooral dicht. We keken een video, en gingen daarna in kleinere groepjes in gesprek. Gaandeweg werd ik steeds enthousiaster. Met mijn groepje vond ik het heel fijn, ook om mijn mening te geven. De drempel is online veel lager omdat je in je vertrouwde omgeving thuis zit. Ik heb echt een connectie met de mensen ervaren.”  

Avontuur
“Alpha heeft mij verdieping gebracht en nieuwsgierigheid opgewekt. Eerder was ik meer een toeschouwer. Nu voelt mijn geloof persoonlijker; ik onderzoek het en zie het groeien. Het geloof geeft mij hoop en liefde voor mezelf, ik zou niet meer zonder kunnen. Ik ga meer uitdagingen aan buiten mijn comfortzone. Ik ga door processen, maar het is waar wat ze zeggen: het leven met God is een groot avontuur.” 

Meer verhalen