Rein is 21 jaar oud als ze in 2020 een kleine groep bij Alpha Online leidt in Zwolle. Ze blikt met ons terug op het weekend over de Heilige Geest. Speciaal voor de gelegenheid bezorgde deze Alpha een pakketje met Syrisch eten bij de deelnemers aan de deur.  

Iets speciaals
Rein: “We wilden voor het team en de deelnemers graag iets speciaals doen tijdens het weekend. Mijn moeder heeft ‘s ochtends typisch Syrisch eten gekookt, want wij komen uit Syrië. Vervolgens hebben wij als leiders de pakketten dezelfde dag nog rondgebracht.”  

Ontspannen moment
Zondagochtend was deel twee van het Heilige Geest weekend. We begonnen met een getuigenis. Daarna was het 12.30 uur: etenstijd. Iedereen werd gevraagd om het pakketje even in de magnetron te zetten. Toen iedereen met zijn warme maaltijd voor de computer zat, kwam mijn moeder in beeld om uit te leggen wat ze voor ons gekookt had. Dat was een leuk en ontspannen moment. Daarna gingen we weer verder met het programma en hebben we de video over de Heilige Geest bekeken en besproken.  

Even schakelen
Onze voorbereiding begon in het voorjaar van 2020. Toen ik gevraagd werd als Alpha-leider was dat in eerste instantie met de gedachte dat we Alpha offline gingen geven. Dat was wel even schakelen toen al snel duidelijk werd dat het allemaal online moest. Vanaf september zijn we met onze Alpha Online begonnen.

Andere perspectieven
Ik had liever Alpha offline gegeven maar ik vind het fijn dat het op deze manier allemaal kan doorgaan. Natuurlijk zou het leuk zijn als we de deelnemers straks in het echt kunnen ontmoeten, maar tot die tijd gaan we online verder! Ik vind het belangrijk dat je over het geloof kan praten met elkaar, dat kan ook online. Daar leer je van, je ziet andere perspectieven en je gaat nadenken: hoe gaat dat eigenlijk bij mij? Ik ben christelijk opgevoed in een orthodoxe kerk. Nu ik in Nederland woon, ga ik naar een protestantse kerk. De kern is hetzelfde: als het maar over God en Jezus gaat. De thema’s van Alpha spreken me erg aan.

Online bidden
Ik merk dat Alpha impact heeft op iedereen. We leren allemaal van elkaar en we kunnen ook online bidden voor elkaar.”

Lees het hele artikel 

Meer verhalen